Biblioteca i Arxiu

 


INFO: Les consultes a la Biblioteca es realitzaran amb cita prèvia. Vegeu horaris.

L’Arxiu i la Biblioteca de l’Acadèmia comprenen un fons documental de quasi tres segles, d’un gran valor històric. La Biblioteca, amb més de cent mil volums, és una de les més importants de l’Estat en fons de la segona meitat del segle xviii. L’accés està particularment previst per a estudiosos de la història de la ciència i la tècnica. El seu catàleg està informatitzat i està integrat al catàleg col·lectiu del CBUC (http://www.cbuc.es).

La Biblioteca es complementa amb l'Arxiu històric de la Institució, el qual conté els llibres d'actes, la documentació administrativa a partir de la fundació de la Conferència Fisico-Matemàtica Experimental, els originals manuscrits de les comunicacions científiques dels segles XVIII i XIX presentades a la Corporació pels seus membres numeraris, projectes, correspondència, plànols i d’altres documents.

CATÀLEG BIBLIOTECA

ARXIU HISTÒRIC

ARXIU DIGITAL

Memòries científiques manuscrites

HORARI

  • TARDES: De dilluns a dijous de 16h a 19h.
  • MATINS: Dimecres de 10h a 13h
  • Horari d'estiu: matins de dilluns a dijous de 10h a 13h.
  • Mes d'agost tancat.

SERVEIS

  • Consulta en sala.
  • Informació bibliogràfica presencial.
  • Fotocòpies*, digitalització*.
*Es realitzarà prèvia comanda i segons els documents, estat de conservació i d'acord amb les regulacions del copyright. La biblioteca es reserva el dret de no fotocopiar certs documents.

ACCÉS

La natura d'aquesta biblioteca és privada, però està condicionalment oberta als estudiosos interessats en els seus fons documentals i d'arxiu.

El seu accés és Restringit. Per tenir accés haureu d'obtenir el carnet d'usuari, prèvia presentació per part d'un Acadèmic.

CONTACTE

Adreça postal:
Biblioteca de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts
Rambla dels Estudis, 115
08002 - Barcelona

Tel: (+34) 93 317 05 36
Informació: info@racab.es
 
 
Powered by Joomla! ©