El paper de la tecnologia a l’hora de crear eines que amplifiquen les capacitats físiques o cognitives de les persones en la relació amb el seu entorn natural ha generat un nou escenari que anomenem «societat digital». Però els efectes econòmics i socials que duu associat aquest canvi van més enllà del codi digital; amb la qual cosa, l’adjectiu «digital» ofereix una visió massa tecnocràtica front les oportunitats i perills que la digitalització duu associats, que van molt més enllà.



La digitalització en el món del treball comporta conseqüències econòmiques i socials. Empeny a considerar la transparència i la privacitat. La sobreabundància d’informació obliga a analitzar-ne la repercussió en el funcionament de la democràcia. Les convergència entre les tecnologies digitals i les biotecnologies, que permetran modificar profundament el propi ser humà i els seus processos evolutius, obriran nous escenaris que forçaran a interrogar-nos sobre les implicacions ètiques i polítiques que se’n derivaran.

Per a reflexionar plegats, un debat moderat entre el ponent i el públic assistent mirarà de recollir els punts que generen més inquietud.

  • Ponent: Joan Majó, doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, polític i acadèmic de la RACAB
  • Moderadora: Karma Peiró, periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)

Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Sessió pública amb aforament limitat a la capacitat de la sala.
Powered by Joomla! ©