Dijous 17 de desembre a les 19:00h tindrà lloc a l'Acadèmia la lectura del treball de torn "Progrés, tecnologia i humanisme" (Treball de torn. Secció 6a. Tecnologia ), a càrrec de l'acadèmic Dr. Joan Majó i Cruzate.

 

No exposaré el resultat d’una recerca, sinó que faré el relat d’un seguit d’aprenentatges i de reflexions acumulades durant els darrers anys, en l’experiència de gestió, tant d’organitzacions empresarials com d’activitats de servei públic. M’agradaria fer conèixer com he observat les relacions, de complementarietat o de confrontació, entre el que representen les tres paraules del títol. Em centraré molt en la tecnologia, perquè és el tema que més conec, i perquè estem vivint una revolució tecnològica de conseqüències difícils de mesurar per el futur de la humanitat. A partir del progrés tecnològic, analitzaré quins son els seus efectes, positius o perillosos, sobre cinc aspectes fonamentals de la nostra vida: la llibertat, la equitat, la solidaritat, la sostenibilitat i la democràcia. I no deixaré de proposar, modestament, algunes recomanacions relacionades amb la responsabilitat, la regulació i la governança. Evidentment ho faré de forma molt ràpida, no només per raons de temps, sinó també per la limitació dels meus coneixements. Però m’agradaria poder convidar a tots a pensar més sobre aquests temes.

Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat, es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la RACAB.
Powered by Joomla! ©