Dijous 20 de gener a les 19:00h tindrà lloc a l'Acadèmia la lectura del treball de torn "Per què algunes espècies de grans cetacis s’han recuperat de la pesca balenera i d’altres no? Què sabem i què desconeixem." (Treball de torn. Secció 5a. Biologia.), a càrrec de l'acadèmic Dr. Àlex Aguilar i Vidal.

 

La pesca balenera moderna ha estat una de les més agressives explotacions de la biodiversitat. Durant els segles XIX i XX, la pràctica totalitat d’espècies de grans cetacis van ser fortament reduïdes. Desprès de dècades de protecció, la taxa de recuperació ha estat molt diversa. Algunes espècies han recuperat efectius ràpidament, altres ho han fet més lentament, i d’altres no semblen haver sigut capaces de retornar a la seva abundància inicial. Les raons d’aquesta disparitat sovint no es coneixen però, a banda de possibles canvis sobrevinguts en l’ecosistema, certs trets biològics semblen haver estat determinants. Aquests factors es discutiran examinant les trajectòries seguides per tres espècies: la balena franca, la balena blava i el catxalot.

Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat, es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la RACAB.
Powered by Joomla! ©