Dijous 15 de juny a les 19:00h tindrà lloc a l'Acadèmia la lectura del treball de torn "Einstein a Barcelona. Últimes notícies" (Treball de torn. Secció 1a. Matemàtica i Astronomia.), a càrrec de l’acadèmic numerari Excm. Sr. Vicenç NAVARRO i AZNAR.

 

Aquest any commemorem el centenari de la visita que Albert Einstein va fer a Catalunya i a la RACAB, en particular. Amb aquest motiu s'han celebrat jornades commemoratives, conferències, exposicions, ...

En aquesta presentació donaré una idea de les circumstàncies de la visita d'Einstein a Barcelona, de l'ambient social i polític en què es va desenvolupar, i també, d'alguns detalls concrets, que no havien sortit abans a la llum, o potser no se'ls havia parat atenció. Són detalls que no són gaire importants, només són “relativament” importants, però poden donar una imatge una mica diferent de la visita d'Einstein a Catalunya, i que per això crec que són interessants. En general, em centraré en aquells detalls més relacionats amb la RACAB; no són molts, però ens poden ajudar a entendre millor el paper de la RACAB en la visita d'Einstein a Barcelona, ara fa cent anys.


 

Hora: 18:30 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Powered by Joomla! ©