Exposició: Tacat de Núvols (Madola)

RESERVA VISITA
Inscripcions JUNY
Inscripcions JULIOL
Inscripcions SETEMBRE
Inscripcions OCTUBRE [Oberta]
Inscripcions NOVEMBRE [Oberta]

Horaris exposició:
Dilluns 11h i Dimecres 17h
Cal inscripció prèvia (màxim 15 persones)

També podeu reservar al
Tel. (+34) 93 317 05 36

expo einstein cartell
Aquesta sèrie d’obres comparteixen visions estètiques (ruptura amb la manera tradicional de fer paisatge o de representar l’estudi de l’atmosfera, etc.) sobre nombroses realitats actuals relacionades amb la degradació de la natura i conformen una metàfora destinada a despertar consciències per les conseqüències de l’escalfament global a escala humana.

En principi, és una intervenció pictòrica d’un paisatge contaminat. Per això sembla raonable preguntar-se com poden compartir aquestes obres una mateixa perspectiva d'enfocament a favor de la naturalesa i d’una realitat pròxima al paradigma ecològic i, d’altra banda, fer una valoració de les motivacions del meu món interior en una època confusa. No estic identificant el continent (matèria, tècnica, espai expositiu, etc.) amb el contingut (tema, idea, motivació), sinó que faig un solapament del concepte naturalesa amb el de paisatge, fruit d'una visió estètica personal del territori però des de l'assumpció de l’escalfament d’aquest món.

Crec que és important entendre que el canvi climàtic és un problema global i, alhora, explicar la necessitat d’acció des d’un context local més proper a les persones que l´habiten i coneixen la problemàtica a què s’enfronten. Cap aquí apunta la meva reflexió. El resultat és una instal·lació de 7 plafons fets amb la tècnica més elemental, utilitzant les mans i aplicant-hi la meva visió del temps i de l’espai com ho podien fer els nostres avantpassats a les coves prehistòriques. S’han realitzat durant l’any 2023. Són pintures sobre paper cartró fet a mà al Museu del Paper de Capellades amb l’ajut de la Sra. Victòria Rabal, directora del Museu. El títol és “TACAT DE NÚVOLS” i les tècniques utilitzades donen una visió d’un paisatge que com a tal es va transformant en una seqüència d’imatges que ens han de servir per veure i pensar.

Madola. 15 de juny del 2023
Powered by Joomla! ©