La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) se suma a la commemoració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per ser una de les fites més significatives en el desenvolupament de la ciència.

 

La Secció de Química de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona promou diverses activitats per la commemoració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

La conferència «2019 Any Internacional de La Taula Periòdica dels Elements Químics: Una vella història de la Química!» del professor Jaume Casabó, que tindrà lloc dijous 24 de gener a les 19h a la seu de la RACAB (Rambla, 115) –i que és d’entrada lliure fins a omplir l’aforament– en serà el tret de sortida. + INFO

Una exposició sobre els elements de la taula periòdica, al vestíbul de l’edifici de la RACAB, anirà completant successivament la informació al llarg de l’any. Es tracta d’una explicació sobre la importància científica de la taula periòdica en les diverses disciplines científiques, els elements més importants en la història de la humanitat i els espanyols involucrats en la descoberta d’alguns elements.

Un primer panells sobre l’ordre periòdic dels elements químics, que va permetre Mendeleiev dissenyar la seva taula predictiva, romandrà tot l’any exposat. Al seu costat, s’alternaran diversos panells. «Elements de la vida», «elements per a eines, habitatge i mobilitat»; «elements per a microelectrònica»; «elements naturals i sintètics» i «investigadors espanyols que van contribuir al coneixement dels elements» en complementaran la informació seqüencialment.

Powered by Joomla! ©