L’exposició elaborada per la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) en la commemoració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica s’exposa a CosmoCaixa durant la Nit de la Recerca i es troba itinerant per biblioteques de Catalunya.

L’exposició per commemorar l’Any Internacional de la Taula Periòdica que va elaborar la Secció de Química de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona es veurà completa la Nit de la Recerca, divendres 27 de setembre de 19 a 24 hores a Cosmocaixa.

També es pot veure a les biblioteques públiques de Catalunya de les terres tarragonines i del Delta de l’Ebre. El 2020, les dues còpies faran sengles itineraris per biblioteques de la demarcació de Girona i de Lleida. Aquí podeu trobar els llocs i les dates on serà exposada: Biblioteques públiques de Catalunya. Any Internacional de la Taula Periòdica

L’exposició versa sobre la importància científica de la taula periòdica en les diverses disciplines científiques, els elements més importants en la història de la humanitat i els espanyols involucrats en la descoberta d’alguns elements. Durant tot el 2019 es pot veure seqüencialment al vestíbul de l’Acadèmia (La Rambla 115, Barcelona).

El primer panell –que tracta sobre l’ordre periòdic dels elements químics, que va permetre Mendeleiev dissenyar la seva taula predictiva– roman tot l’any exposat. Al seu costat, s’alternen els altres panells: «Elements de la vida», «elements per a eines, habitatge i mobilitat»; «elements per a microelectrònica»; «elements naturals i sintètics, » i «investigadors espanyols que van contribuir al coneixement dels elements».

L’Any Internacional de la Taula Periòdica va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides, per ser una de les fites més significatives en el desenvolupament de la ciència.

Powered by Joomla! ©