[AJORNAT] Dijous 12 de novembre a les 19:00h tindrà lloc la Jornada commemorativa dels aniversaris del naixement i defunció del Dr. Eduard Fontserè i Riba (1870-1970). El Dr. Antoni Roca Rosell en presentarà la conferència: Eduard Fontserè (1870-1970), una vida compromesa amb la ciència

 

Eduard Fontserè (1870-1970), una vida compromesa amb la ciència, a càrrec del Dr. Antoni Roca Rosell, UPC – IEC

La trajectòria d’Eduard Fontserè ens parla de les transformacions de l’activitat científica a Catalunya i Espanya als segles XIX i XX. Ja el 1893, acabada la seva tesi doctoral, entrà a treballar a l’Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Fontserè començà la seva carrera científica en el món de l’astronomia, però cap al 1910 anà canviant cap a la meteorologia i la sismologia. En realitat, als anys 1890 havia col·laborat a la Xarxa Meteorològica de la Granja Agrícola Experimental de Barcelona, depenent de la Diputació, on entrà en contacte amb els observadors i conreadors voluntaris. Al llarg de la seva carrera, Fontserè, catedràtic de la Universitat de Barcelona i membre de l’Acadèmia de Ciències i Arts i de l’Institut d’Estudis Catalans, va saber combinar el saber acadèmic amb el saber dels entusiastes. Tanmateix, era conscient que calia fer un esforç de professionalització de l’activitat científica.


Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat, es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la RACAB.
Powered by Joomla! ©