Dijous 12 de maig a les 19:00h tindrà lloc a l'Acadèmia la conferència "Làsers d’intensitat extrema: què són i per a què serveixen" a càrrec del Dr. Luis Roso, Catedràtic de la Universidad de Salamanca, Director del CLPU - Centro de Láseres Pulsados de Salamanca i acadèmic corresponent (Secció 2ª). Aquesta conferència està emmarcada dins dels actes de celebració del Dia Internacional de la Llum (16 de maig)

 

Gràcies al treball pioner de Donna Strickland i Gérard Mourou i de molts altres que han seguit aquest camí, ara tenim pulsacions de llum làser de potència extrema. Aquests làsers, com el làser de petawatt de Salamanca, han canviat la nostra percepció de la interacció llum-matèria. Ionitzen en pocs femtosegons qualsevol material. Els electrons ionitzats arriben a velocitats ultrarelativistes de l'ordre de 0.999999 c (c és la velocitat de la llum). Produeixen acceleracions ultraviolentes que estem començant a saber controlar. També són camps electromagnètics impensables anteriorment i que aviat ens donaran informació sobre l'estructura quàntica del buit i potser sobre la matèria fosca.


Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat, es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la RACAB.
Powered by Joomla! ©