Dijous 10 de març de 18:00h a 20:00h tindrà lloc a l'Acadèmia "Taula rodona sobre recerca i tecnologia espacials a Catalunya "

 

La recerca i la tecnologia espacials han experimentat un gran canvi des dels seus inicis, vinculats a la Guerra Freda on els grans complexos industrials dominaven el panorama, fins avui dia on les grans missions, només accessibles a les grans potències, coexisteixen amb petites missions que estan a l’abast d’entitats com universitats, indústries mitjanes i governs regionals. En aquests moments Catalunya té accés a les primeres gràcies a l’Agència Espacial Europea i a les segones gràcies a la seva capacitat tecnològica i industrial.

Un exemple és l’ecosistema New Space el qual, a Catalunya, configura un sector emergent, innovador i amb un gran potencial de transformació tecnològica sobre altres sectors, que preveu multiplicar per quatre la seva facturació i ocupació d’aquí al 2025, tal com es desprèn de l’estudi ‘Ecosistema del sector New Space a Catalunya. Radiografia i variables socioeconòmiques’, un informe elaborat pel Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i les fundacions i2CAT i KIMbcn que ha servit per identificar un total de 93 entitats que formen part de l’ecosistema espacial de Catalunya.

En aquesta taula rodona, la Sra. Mònica Roca, Presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, i el Dr. Ignasi Ribas, director de l'IEEC, moderats per l’acadèmica Dra. Ana Pérez-Neira, directora del CTTC, parlaran de la transversalitat del sector de l’espai, i de quina és la cadena de valor del sector espacial a Catalunya; així mateix, es debatrà sobre quins són els principals factors que poden limitar el creixement de la recerca i tecnologia espacials a Catalunya.


Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat, es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la RACAB.
Powered by Joomla! ©