Dijous 23 de gener a les 19:00h tindrà lloc a l'Acadèmia les conferències:

SANITAT VEGETAL: COM ES DEFENSA LA PLANTA
a càrrec del Dr. Jordi Garcia-Mas, investigador del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG),Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

SANITAT VEGETAL: COM ATACA EL PATOGEN
a càrrec del Dr. Marc Valls, investigador del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), Departament de Genètica, Universitat de Barcelona

Les Nacions Unides han declarat el 2020 Any Internacional de la Sanitat Vegetal, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància de la salut de les plantes per poder afrontar amb garanties alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (SDGs) de les Nacions Unides, com la reducció de la pobresa, l’eradicació de la fam i la protecció del medi ambient. Les plantes estan sotmeses a l’amenaça de nombroses plagues i malalties, que en redueixen enormement la producció i comprometen la suficiència alimentaria del planeta. Existeixen diferents aproximacions per mantenir les plantes sanes d’una manera sostenible, evitant la propagació i lluitant contra les plagues i malalties amb mètodes integrats (IPM), com l’ús de la resistència natural de la planta, l’aplicació de productes fitosanitaris o el control biològic. En aquestes dues conferències veurem els diferents mecanismes que la planta utilitza per defensar-se i els que utilitza el patogen per contra-atacar.


Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Sessió pública amb aforament limitat a la capacitat de la sala.
Powered by Joomla! ©