Dijous 25 de febrer a les 19:00h tindrà lloc a l'Acadèmia la lectura del treball de torn "L’orgue nou de Radio France, París" (Treball de torn. Secció 7a. Arts Aplicades. ), a càrrec de l'acadèmic Sr. Gerhard Grenzing.

 

Mentalment relacionem l'orgue amb l'església, però no sempre ha estat així. Durant la seva llarga història de més de 2.000 anys la destinació i lloc d’ubicació de l'instrument Rei ha estat molt variada

En aquest treball de torn estudiem el transcorregut de l'orgue arreu però sobretot la seva vida en sales de concert. Finalment exposem la nostra experiència en la construcció de l'orgue per a la nova sala de concerts de Radio France de París.

Aquest gran instrument ha estat dissenyat i realitzat el taller Grenzing del Papiol a on ha sonat davant nombrosos experts nacionals i internacionals vinguts en ocasió d’un simposi que vam crear intitulat :“l’orgue en sales de concert”. També vam realitzar concerts didàctics per nens i per un públic general.

A continuació ha estat desmuntat i instal·lat al seu lloc de definitiu. Actualment sona en múltiples concerts i té una vida musical molt activa. La seva destinació és la de cooperar amb les orquestres, els cantants, les corals i sobretot exercir com a instrument solista. Importants organistes han correspost a la invitació de la ràdio francesa per mostrar totes les seves facetes.

Al llarg de tots els anys d’ofici hem estudiat moltes acústiques, hi ha grans diferencies entre la resposta de l’acústica en sales de concerts, en esglésies o catedrals, on la seva reverberació és llarga i ajuda al so de l’orgue, la qual embelleix el seu so.

En canvi en una sala de concerts descobrim tot lo contrari, la seva mínima reverberació dificulta la difusió del so de l’orgue, i l’orguener ha de treballar doblement, ha der cultivar l’orgue per que la bellesa del seu so també arribi a l’oient.

Descobrim la filosofia i la tècnica per a aconseguir-ho.
Descrivim la recerca, les innovacions i el seu resultat.

Hora: 19:00 - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat, es podrà seguir en directe al canal de YouTube de la RACAB.
Powered by Joomla! ©