Dijous 23 de febrer tindrà lloc a l'Acadèmia la celebració de la Jornada commemorativa del centenari de la visita d’Albert Einstein.

El 27 de febrer de 1923, Albert Einstein va donar, amb gran èxit de públic, una conferència sobre la Teoria de la Relativitat a la sala d’actes de l’Acadèmia, dins el marc d’una visita més amplia organitzada per la Mancomunitat de Catalunya. Arran d’aquesta visita, el 29 de maig de 1923, l’Acadèmia li va proposar ingressar com Acadèmic Corresponent, cosa que ell va acceptar el 20 de juny de 1923. Aquesta Jornada és la primera de les activitats que es faran al llarg de l’any per commemorar aquestes efemèrides.

La jornada es dividirà en dues activitats:

  • Contribucions científiques de 9:30h a 13.30h
  • Acte Institucional de 18:30h a 20h

Programa   

Comitè organitzador: Enric Canadell, Núria Ferrer, Jordi Isern, Xavier Luri, Ramon Miquel, Vicenç Navarro, Agustí Nieto-Galan, Jorge Núñez, Xavier Obradors, Josep M. Paredes, Ignasi Ribas, Marta Sanz, Lluís Torner, Diego F. Torres.


Podeu veure aquesta Jornada al canal de Youtube de l'Acadèmia:


Aquesta Jornada està emmarcada dins de la Biennal Ciutat i Ciència 2023

Hora: Matí: 9:30-13:30 | Tarde: 18:30h-20h - Lloc: Seu de l'Acadèmia, Rambla 115 - Aforament limitat a la capacitat de la sala. Cal confirmar l'assitència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Powered by Joomla! ©